25 Mart 2017 Cumartesi

BAKAR KÖRLER



Şu FETÖ işi hiç surpriz değil.
Birilerinin gelip sizin memleketinizi isgal ederek sömürmesi hala bir gerçek olmakla birlikte , ülkeyi birilerine parçalatmak veya içerden birilerini kullanmak daha rasyonel yöntemdir..
Buyüme stratejileri vardır . Birisi bulunur ,parasal , organizasyonel destek verilir , memleket insanının fakirliğinden yararlanılır. Küçük küçük testler yapılarak uyuşturucu gibi önce merak aşılanır sonra alışkanlık , bağımlılık ve sonunda sorgusuz mekanikleşme noktalarına gelinir.
Öğrenci yetiştirmeler , sınav sorularının verilmesi , istenilen kişilerin istenilen yerlere sokulması , zamanla meyva vermesini beklenir , meyva pazara sokulur gerekirse mevcut iktidara yedirilir. İstersen hormonlu büyüme yapılır...
Bu yazdıklarım kulağa tanıdık geliyor mu ?
Kamudan 125.000 kişi kovulmuş..
Yerlerine kimler alındı ? Neden IHL 'i mantar gibi çoğaldı ? Neden ülkemizde 4 milyona yakın yabancı statusü belli olmadan alındı ve ülke adaptasyonuna müsade ediliyor ? Basın , yayın kuruluşlarının yandaşlar tarafından işgal edilmesinin amacı nedir ?
Demokrasiyi başörtüne indirgiyerek mazlum ,mağdur edebiyatı yapanlar demokrasiyi katlettiklerini farkına bile varamıyorlar..
Beni tanıyanlar '' Okan kafayı yemiş '' diyorlarmış . O zaten bilinen bir mevzudur , üzerinde tartışmaya değmez...
Fiziksel olarak demans , alzheimer gibi unutkanlık hatta hafif tırlatma yaş nedeniyledir.
Yaş nedeniyle olan başka birşey vardır ; birikimlerin , yaşadıkların ,tecrubelerinle ülkene Ağrı Dağı'nın tepesinden bakmaya başlarsın. Bu yukardan bakma olarak görülemez . Yakını görme sorunun nedeniyle , uzaktan bakman görmeni kolaylaştırır . Bir anlamda minörden majöre , lokalden küresele geçen bakış açısıdır.
Bu bakış kaybettiklerinin yanında kazanımların olur..
Haydi ben tırlattım kafayı yedim ...
Dünya'ya kara gözlükleri ile bakan gözleri nereye koyacağız ?
Ben tırlattıysam onlarda bakar körler....

Hiç yorum yok: